HOENDIEP 1 – 9718 TA GRONINGEN

Stottercentrum Noord

Bij Stottercentrum Noord kunnen volwassenen en kinderen terecht, die last hebben van stotteren. Omdat het stotteren bij iedere persoon zich op een andere manier uit en er veel verschillende factoren een rol kunnen spelen is de behandeling hiervan niet eenvoudig. Er is namelijk niet één oplossing die voor iedereen werkt.

De therapie wordt op maat gemaakt naar de wensen en mogelijkheden van de persoon die stottert en waar mogelijk zijn/haar omgeving. Dit vergt bij de start van de therapie het nodige onderzoek. Na het onderzoek wordt in overleg het therapieplan uitgezet.

Tijdens de behandeling wordt waar mogelijk ook de omgeving betrokken bij de therapie, hierbij kan gedacht worden aan de leerkracht, broers en zussen, de partner of goede vriend(in). Omdat stotteren vaak een rol speelt in veel aspecten van iemands leven wordt in de therapie gewerkt aan het hele plaatje. Ook gedachten en gevoelens die kunnen horen bij het stotteren worden serieus genomen en waar nodig bijgestuurd. In de therapie heeft de persoon die stottert of zijn/haar omgeving een grote rol in het proces. Stottertherapie is maatwerk. De therapie gaat uit van de wensen en mogelijkheden van de persoon zelf, waarbij de therapeut haar kennis en expertise deelt, om samen tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Samen sterk bij stotteren.

Naast stotteren zijn wij ook gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van mensen waarbij sprake is van broddelen. Broddelen is een vorm van niet-vloeiend spreken, waarbij de spreker onvoldoende in staat is zijn spreektempo aan te passen aan de articulatorische en/of talige eisen van dat moment. De aanpak van de therapie bij broddelen zal ook gericht zijn op maatwerk, waarbij de hulpvraag van de persoon die broddelt centraal staat.

Bij Stottercentrum Noord zijn twee therapeuten werkzaam. Marlies Tonnis heeft zich, na haar studies logopedie en taalwetenschap, verder gespecialiseerd tot stottertherapeut. Zij begeleid sinds 2008 met veel plezier volwassenen, pubers en ouders van kinderen die stotteren. Rosanne Maalderink is zich op dit moment aan het specialiseren tot stottertherapeut, zij heeft al geruime tijd ervaring als all-round logopedist en wil zich graag verder ontwikkelen binnen een deelgebied van de logopedie. Ze neemt op dit moment vol enthousiasme deel aan de Europese opleiding tot stottertherapeut.

Voor meer informatie over ons of de therapie kunt u natuurlijk kijken op onze website. Daar kunt u ook een aantal ervaringen lezen van mensen die bij ons in behandeling zijn geweest. Als u vragen heeft kunt u een bericht achterlaten via de contactpagina, ons een email sturen of bellen. Via de website kunt u zich ook aanmelden voor een intakegesprek. Wij zijn benieuwd wat we voor u kunnen betekenen en denken graag met u mee!

Stottercentrum Noord Hoendiep Groningen

Informatie

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur

Kijk voor meer informatie over ons en alle behandelingen op onze website.

1e uur gratis parkeren

De ideale ligging, het diverse zorgaanbod én de (1e uur) gratis parkeermogelijkheden achter het centrum maken van gezondheidscentrum Hoendiep één van de modernste en grootste gezondheidscentra in Groningen en omstreken.

Hoendiep 1 | 9718 TA Groningen